Omgeving

omgeving Vakantiehuis Frankrijk ‘Harmonie aux Gorys’

Omgeving

Dit vrijstaande 4 persoonsvakantiehuis (alle vertrekken bevinden zich op de begane grond) ligt in het natuurgebied “ Parc du Morvan” in midden Frankrijk. Het ligt in het gehuchtje Les Gorys dat bij de gemeente Chateau-Chinon Campagne hoort .

Dit sfeervolle vakantiehuis, met uniek uitzicht op het omringende heuvellandschap en op steenworp afstand van het stadje Chateau-Chinon is vooral geliefd bij natuurliefhebbers, rustzoekers en sporters.

Het is de ideale plek om te onthaasten en te genieten van het goede Franse leven. U kunt direct vanuit het huis gaan wandelen of fietsen. Het huis heeft rondom een tuin, u heeft hier alle ruimte om heerlijk privé te verblijven.

Activiteiten

De wandelaar komt in de Morvan goed aan zijn trekken. Er zijn zeer veel wandelpaden uitgezet. De lokale toeristenbureaus hebben brochures over korte en langere tochten in de directe omgeving. Twee bekende langeafstandswandelroutes die door de Morvan lopen zijn de Grande Randonnée GR 13 en de ‘Tour du Morvan’ (beide passeren op slechts een paar honderd meter van het huis). In het boekje “Le Morvan- balades à pieds” staan 30 wandeltochten en 5 weekendtochten die zeer de moeite waard zijn (boekje aanwezig). De heuvels van Bourgondië zijn een ideaal fietsgebied, als u tenminste wat klimmersambitie heeft. Voor mountainbikes zijn er meer dan 2000 kilometer aan fietspaden uitgezet. De routes variëren in afstand van 6 tot 48 kilometer.

De Morvan biedt u volop de gelegenheid om de natuur in te trekken. Of het nu gaat om het observeren van vogels, het genieten van flora, amfibieën, mossen, paddenstoelen of sterren. Ieder jaargetijde heeft zijn charme. Vanuit L’Harmonie aux Gorys stapt u meteen dit prachtige, heuvelachtige landschap in om te genieten van al het moois dat de Franse Morvan te bieden heeft.

Cultuur

De omgeving leent zich ook goed voor culturele uitstapjes. Het stadje Chateau-Chinon ligt op 3 km afstand. Hier zijn supermarkten, een bakker, diverse terrasjes en er bevinden zich ook winkeltjes en restaurants.

Het gezellige historische stadje Autun (30 km), met haar beroemde kathedraal, middeleeuwse wallen en Romeins theater is gemakkelijk te bereiken. Evenals Bibracte, de hoog gelegen Gallische nederzetting. Ook bevindt zich op een kilometer van het huis de restanten van een Romeins theater; “Theatre des Bardiaux”.

Culinair en wijn

Op ongeveer een uurtje rijden van uw vakantiehuis liggen: ten noorden de Chablisstreek, ten westen de Sancerre en de Pouilly’s en ten oosten de wijnstreek van de Bourgogne. Er zijn in die omgeving ook vele wijnhuizen te bezoeken waar u naar hartenlust kunt proeven welke wijn bij u past.

In de directe omgeving van Les Gorys is een aantal restaurants te vinden, van eenvoudig tot meer culinair. Ook de echte culinaire liefhebber kan in de Morvan aan zijn trekken komen. Informatie zit in de map die in het woonhuis ligt.

Geïnteresseerd?
Klikt dan HIER voor meer informatie, recenties (gastenboek), beschikbaarheid en reserveren.